Alle berichten over

Planning

  • 13-10 Berg en Dal ultra 60 km
  • 21-10 Survivalrun Neede *
  • 28-10 Devilstrail Nijmegen
  • 10-11 Haarlerbergtrail
  • 09-12 Borculotrail
  • * ingeschreven

Survivalruns

Survivalruns

Records van Wouter

Snelste tijd op

9,7 km: 38:04 Kl. Haarloop 2010

15 km: 1:00:16 7heuvelen 2009

10 mile: 1:06:04 Diepe Hel 2009

Halve: 1:31 Vlissingen 2009

30 km: 2:13:18 Rotterdam 2010

Marathon: 3:09:03
(Rotterdam, 11-04-2010)

50 km: 4:19:19 Rondje Voorne

100 km in hardloop4daagse 2016
7 uur 34 min


Cross

12 km: 54:26
15 km: 1:06
7,5 km: 31:04

Wikwiheba eind 2008

Wikwiheba begin 2008

Ga voor meer hardloopnieuws naar:

dinsdag 8 september 2015

Eerste Wisenttrail

Een week na de N70 trail was het afgelopen weekend de eerste Wisent trail in de natuurgebieden nabij Apeldoorn.
Initiatiefnemer voor deze nieuwe trail is Erik Geerdes, die jarenlang voorzitter is geweest van de hardloop4daagse. Voor mij een garantie voor een perfecte organisatie.
Het startterrein is gelegen in de Leesten tenzuiden van de A1 bij Apeldoorn-west, op het prachtige terrein van Huize Caesarea. Een complex dat dienst heeft gedaan als kindertehuis,  klooster, sanatorium en seminarie en thans onderdak bied aan het Leger des Heils, voor de opvang en begeleiding van ex-verslaafden.
In de mooie gerestaureerde kapel kunnen de startnummers worden opgehaald en is koffie en een snack te verkrijgen. Een prachtig gebouw, waar het beter toeven is, dan buiten waar het nat en fris is.


Om 10 uur worden de lopers van de 53 km weggeschoten, 20 minuten later start ik met nog 230 anderen voor de 32 km en na ons zal de grootste groep vertrekken voor de 16 km.
Het parcours bestaat uit 3 ronden. 2 ronden van 16 km vormen een 8 met het startterrein op het middensnijpunt. Aan de 2e ronde is nog een lus van 21 km geplakt voor de 53km route.


Het is perfect loopweer, half bewolkt en niet te warm. De route is vrijwel geheel onverhard en de eerste lus gaat door het Leesten waar ik delen herken van de 2e etappe van de hardloop4daagse.
een prachtig geaccidenteerd gebied. Er zijn geen heel steile hellingen maar er is bijna geen stukje vlak het is constant klimmen en dalen. Er zijn vrijwel geen parcourswachten, maar de opvallende oranje pijlen zijn zo opgehangen dat ze van ver te zien zijn.
Na 16 km komen we voor het startterrein langs om de 2e lus in te gaan. we steken de weg naar Hoenderloo over en dan komt er een venijnige helling, niet heel steil maar continu klimmen. Dat voel je in je benen. Het is hier afwisselend bos en heide. Bij 23 km is de tweede waterpost en hier neem ik even de tijd om wat te eten en te drinken. Ik begin de benen al te voelen. Na deze stop gaat de route over een open grasvlakte, weer een lange klim. Dit is de prairie waar de wisenten moeten lopen.
Helaas heb ik er geen gezien.


Het terrein is ongelijk en ik merk dat ik moeite heb met corrigeren. Ik kom erg slecht weer in mijn ritme en moet behoorlijk werken. De vermoeidheid slaat toe. Dan komt er ook nog een stuk zandverstuiving. Het is een prachtig stukje natuur maar wel zwaar lopen. De laatste kilometers gaan weer beter en ik kom heel tevreden over de finish.
Ook hier weer alcoholvrij bier als dorstlesser.


Het was zoals verwacht een prachtig en perfect georganiseerde trail.
Complimenten aan de organisatie en de enthousiaste vrijwilligers.
Dit smaakt absoluut naar meer.


Wouter

1 opmerking:

Roel Truyers zei

Hey ouwe Nederlandse loopmakker. Weer lang geleden hé.
Ik zag dat je ook aan het trailen bent. Dat is 100% genieten hé. Proficiat met je prestaties.
Ik liep zelf een dikke 2 weken geleden ook een trail, nl. de 2de trailrun van Weert.
En blijkbaar hebben we hetzelfde euvel, nl. de vrekkige allichespees. Ik sukkel er nu al meer dan twee jaren mee en ze is chronisch ontstoken. Dochter Imana zegt dat ze dreigt te springen. Zou een ramp zijn... een half jaar niet lopen ... Dus we lopen maar gewoon wat door. De pijn is ondergeschikt aan 'de zinnen verzetten'.
Misschien tot binnenkort nog eens. Ik zal nog eens afzakken naar een wedstrijdje in de buurt of zo.

sportieve groeten en groeten van Heidi en de kinderen,

Roel Truyers

Mijn verslagje op clubsite : "Master Roel Truyers wisselde zijn marathon in de Eifel in extremis in voor de trailrun 35 km omdat de organisatie van AV Weert hem uitnodigde en hij ze op zijn beurt erg genegen is. Ze zijn supporters van dochter Imana en steunen de Rwanda—projecten. In trainingsopbouw verliepen de laatste lange duurlopen nu enkel meer op geaccidenteerd terrein. De start te Weert ging behoorlijk snel en Roel nestelde zich eerder rond een 10de positie. Het trailparcours was bijzonder gevarieerd: enkele brede paden, zeer smalle bos- en moerassige weidepaden, korte hellingen, kilometers duinenzand, maar het lag er wel allemaal droog bij. Tijdens de eerste 15 km was het toch afzien geblazen, maar in het 2de gedeelte kwam hij echter op dreef en kon hij druppelsgewijs lopers beginnen op te rapen. Wel nog even pech dat hij moest stilstaan bij een overweg waar 2 treinen passeerde en hij wat tijd verloor. Maar zo werkte hij zich toch naar een 3de algemene plaats in 2u51, want in de laatste kilometer ging ook de eerste senior voor de bijl. De trainingen rendeerden voor een tevreden master! Vader en zoon op het podium. Dank aan coach Ivo ! En trappistje verdiend !"