Alle berichten over

Planning

  • 13-10 Berg en Dal ultra 60 km
  • 21-10 Survivalrun Neede *
  • 28-10 Devilstrail Nijmegen
  • 10-11 Haarlerbergtrail
  • 09-12 Borculotrail
  • * ingeschreven

Survivalruns

Survivalruns

Records van Wouter

Snelste tijd op

9,7 km: 38:04 Kl. Haarloop 2010

15 km: 1:00:16 7heuvelen 2009

10 mile: 1:06:04 Diepe Hel 2009

Halve: 1:31 Vlissingen 2009

30 km: 2:13:18 Rotterdam 2010

Marathon: 3:09:03
(Rotterdam, 11-04-2010)

50 km: 4:19:19 Rondje Voorne

100 km in hardloop4daagse 2016
7 uur 34 min


Cross

12 km: 54:26
15 km: 1:06
7,5 km: 31:04

Wikwiheba eind 2008

Wikwiheba begin 2008

Ga voor meer hardloopnieuws naar:

vrijdag 13 augustus 2010

Trekken door Californie

Na de marathon hebben we nog heerlijk genoten van een mooie reis door een deel van Californie. Gelukkig verliep dit allemaal een stuk soepeler dan de heenreis, waar de ellende achteraf thuis al begon.

Het inchecken van de vliegtuigstoelen ging pas na 3 maal bellen met de helpdesk. Op Schiphol werkte het vervolgens nog niet en was mijn reservering niet bekend. We waren gelukkig vroeg (10 uur), toen dat was geregeld had het vliegtuig vertraging van 5 uur en later wordt de vlucht gecanceled. We gaan met z'n allen in een hotel om de volgende dag om 10 uur alsnog te vertrekken. De vlucht verloopt vlekkeloos maar in Minneapolis hebben we geen aansluiting. we staan in geboekt voor de volgende dag! Uiteindelijk kunnen we een vlucht later alsnog mee. Als we aankomen is natuurlijk onze bagage er deels niet. Eenmaal bij de familie thuis is het voor ons dinsdagmiddag, meer dan 48 uur na vertrek van huis.

Het onthaal bij de familie is warm en we kunnen heerlijk bijpraten.
De kinderen spelen heerlijk met de neefjes en nichtjes.
Op de reis door californie komen we een verscheidenheid aan landschappen en kampeerplekken tegen. Er zijn ontzettend veel beschermde gebieden en landschappen in Californie met elk hun eigen status.

In het kustpark van Point Reyes wordt uitleg gegeven over het ontstaan en de gevolgen van de andreas breuk waar San Francisco boven op ligt.
Een hek dat 10 meter verschoven verder loopt spreekt dan tot de verbeelding.
Naar het oosten rijdt je de Valley in, de groentetuin van California. (Sinaas)appelplantages, vele soorten groenten, meloenen, pompoenen, tomaten. Overal langs de weg stalletjes waar het verkocht wordt, maar ook vrachtwagens met aanhanger volgeladen op weg naar de fabriek.
In de Sierra Nevada bezoeken we natuurlijk Yosemite National Park. Hier zijn we in Bear Country. Alles met een geurtje, naast voedsel dus ook tandpasta, anti- muggenspul en afval hiervan moet in een beerbestendige kast worden opgeborgen. Nee, een auto is niet beer bestendig!
Deze kasten zijn dus op elke kampeerplek maar ook op elke parkeerplaats te vinden.

Al de eerste morgen net na het ontbijt zien we onze eerste beer vlak langs onze tent over de camping struinen.


Een prachtig gezicht zolang hij netjes en ongstoord verder loopt.
Yosemite is beroemd vanwege de prachtige rotsformaties en uitgestrekte bossen. De bergen bereiken hier een hoogte van bijna 5000 meter.
Prachtig gebied. De campings hebben maar beperkte voorzieningen vaak is er wel leidingwater, soms niet, maar dan is er wel een bergsroompje langs de rivier waar je het natuurlijk gekoelde drinkwater uit haalt. Aangezien er geen douches zijn is het heerlijk om je in dit ijskoude water op te frissen. Pas de allerlaatste nacht na 2,5 weken, hebben we een douche op de camping.

Een bezoek aan een mijnstadje uit het eind van de 19e eeuw mag niet ontbreken. Bodie was ooit een bedrijvig centrum van houthandel en mijnbouw. Vele gelukzoekers hebben hier een hard leven gehad op zoek naar goud. Zomers is het warm terwijl het in de nacht kan vriezen en in de winter daalt de temperatuur tot -20 oC met tot 6 m sneeuwval en windsnelheden die kunnen oplopen tot 160 km/uur. De stad zelf was een nest met vele kroegen, hoerententen, gokhallen, opiumwinkels, waar de straten niet veilig waren.
Er is niet heel veel goud gevonden en degenen die het vonden zijn er, een enkeling uitgezonderd niet rijk van geworden. De mensen die er rijk zijn geworden zijn de hadelaren in gereedschappen en benodigde materialen, de tranporteurs, de bankiers, oftewel iedereen die niet naar goud zocht, maar in de handel of dienstverlening zat.

Een ander fenomeen in California zijn de Sequoia's. De reusachtige bomen met hoogtes tot 100 meter en stam omtrekken van 50 meter en meer. geweldige bomen die tot 3000 jaar oud kunnen worden. Ze groeien als mensen eerst in de hoogte en dan in de breedte, alleen doen ze er 500 jaar over om hun maximale hoogte te bereiken. Daarna worden ze alleen maar dikker. Het is geweldig om tussen die reuzen te wandelen.

Ook de kust is geweldig met kliffen, stranden, prachtige kreken zeehonden en -leeuwen, Pelikanen, een waterval als een douche op het strand.

We hebben overigens gezellig met z'n zessen in een tent gekampeerd.
Dat ging uitstekend en maakte het opzetten en opbreken erg gemakkelijk.Transport ging met een 7 zits huurauto met voldoende bagageruimte. Een formaat auto dat overigens voor de VS vrij normaal is.

De kinderen hebben genoten van de natuur, de herten en de beren, verder waren vooral de eekhoorns in alle soorten en maten en de vogels een dankbaar onderwerp waarmee je een 2 Gig kaartje binnen de kortste keren volschiet.

Hardlopen doe ik deze eerste week niet. Ik voel er niet veel voor om een beer midden in het bos te verrassen. Daarnaast zijn er nog de bergleeuwen die weliswaar schuw zijn, maar wel achter een rennende prooi aangaan.
In de tweede week loop ik een keer een prachtige route rond een stuwmeer en later in de weeek een route bergop naar een waterval. Deze laatste heb ik 2 keer 2 maal gerend en 1 maal gewandeld en alle 3 keren heb ik een beer gezien. Dat houdt het hardlopen wel spannend.

Al met al een geweldige belevenis met voor elk wat wils.
Een heerlijke tijd samen als gezin.

1 opmerking:

rinusrunning zei

Mooie marathon tijd gelopen en apart om dan helemaal daar te rennen.
Vakantie ook top en gaaf die beren!.
Groet rinus.